دیدار امام جمعه و علمای برجسته اهل تشیع شهر کویته با جناب آقای علیرضا رجائی سرپرست نمایندگی ایران در این شهر
دیدار امام جمعه و علمای برجسته اهل تشیع شهر کویته با جناب آقای علیرضا رجائی سرپرست نمایندگی ایران در این شهر
علامه سید هاشم موسوی، علامه سید حسن مبلغ و علامه علی حسنین الحسینی ائمه جمعه شهر کویته به همراه آقایان علامه سید اکبری، علامه سید جواد حسینی، علامه سید محمدرضا اخلاقی، علامه سید محمود حسینی وآقایان حاجی سرور و حاجی شبیر حسین دو تن از برگزارکنندگان مراسم ازدواج دسته جمعی جوانان اهل تشیع در تاریخ 15 اردیبهشت 1404 با جناب آقای علیرضا رجائی سرپرست سرکنسولگری ایران در شهر کویته دیدار کردند.
اعضای این هیئت ضمن عرض خیرمقدم به سرپرست نمایندگی، حادثه بندر شهید رجائی را تسلیت گفتند و در خصوص پاره ای از مشکلات زائرین پاکستانی در سفر به ایران و عراق رایزنی نمودند.

درخواست صدور سیم کارتهای ویژه یکماهه برای زائرین، رسیدگی به مسئله سوخت گیری اتوبوسهای زیارتی و عدم تبعیض بین زوار ایرانی و پاکستان در مبادی ورودی عراق از جمله مشکلات مطرح شده در این دیدار بود.
جناب آقای علامه سید هاشم موسوی با اشاره به علاقه و محبت مردم شهر کویته نسبت به انقلاب اسلامیگفت: در گذشته جشن روز ملی ایران در منطقه شیعه نشین علمدار رود برگزار میشد. درسالهای دفاع مقدس مردم شهر کویته در روز فتح خرمشهر به صورت خودجوش شهر را چراغانی و راهپیمایی برگزار کردند. متاسفانه اکنون تبلیغات علیه ایران بسیار گسترده است و علاقه مردم نسبت اسلام و انقلاب نسبت به قبل کاهش یافته است. باید برای مردم قوم هزاره که با نسل کشی و فشارهای زیادی مواجه بوده اند به طور ویژه سیاستگذاری شود.
علامه سید محمدرضا اخلاقی عنوان نمود با توجه به اینکه کاروانهای زیارتی از سراسر کشور برای سفر به ایران از کویته عبور میکنند و در شهر کویته برای چند روز توقف دارند، وفور محصولات غذایی ایران در این شهر و بیش از 60 درصد ایالت را میبینند. تجارت با ایران به صورت رسمی و غیر رسمی عامل پیوند این ایالت با ایران بوده و نقشه دشمنان برای قطع روابط و ایجاد شکاف را خنثی نموده است. هرچند لازم است مردم هزاره نیز مانند برادران بلوچ و پشتون در این تجارت بیشتر مشارکت کنند تا هم پیوندها حفظ شود و هم وسیله معیشت مردم هزاره در بلوچستان فراهم گردد. برای این منظور میتوان از قوم هزاره در این زمینه با مشوقهایی حمایت نمود.
علمای شیعه شهر کویته همچنین درخواست نمودند تا ویزای زیارتی برای زائرین پاکستانی باردیگر راه اندازی شده و به دانشجویان ایالت بورسیه تحصیلی برای تحصیل در دانشگاههای ایران ارائه شود.
جناب آقای رجائی در این دیدار بر نیاز به بروز رسانی علوم دینی و اقشار مذهبی تاکید کرد و پیشنهاد نمود علمای شهر کویته کارگاه و نشستهایی را برای زائرین پاکستانی دایر کنند و به تبیین معرفت زیارت و تعامل با دیگر قومیتها در سفر به عتبات عالیات و ایجاد همدلی با سایر اقوام بپردازند. وی همچینین پیشنهاد نمود اتحادیه اتوبوسرانی علمدار شهر کویته به کار خود وسعت داده و با دیگر مراکز مانند آستان قوس رضوی ارتباط برقرار نماید. وی گفت: واژه علمدار میتواند تبدیل به برندی شده و مجموعه زائرسراها،ناوگان حمل و نقل و .. را در برگرفته و مشتمل بر صنوف مختلف از جمله هنرمندان، پزشکان و زبانها و قومیتهای مختلف باشد.