امروز پنج شنبه  ۱ خرداد ۱۴۰۴
۱۴۰۱/۱۱/۱۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۵۵۱

نشست صمیمی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته با اصحاب رسانه‌های جمعی مورخ 1401/11/6

حجم مبادلات تجاری بین پاکستان و ایران را به سقف 5 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

حسن درویشوند، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه (مورخ 1401/11/6) در گفتگو با خبرنگاران در کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کویته گفت: می‌خواهیم حجم مبادلات تجاری بین پاکستان و ایران را به سقف 5 میلیارد دلار افزایش دهیم. تامین 100 مگاوات برق گوادر به زودی آغاز می‌شود. به دلیل تاخیر در تکمیل پروژه خط لوله گاز ایران- پاکستان هر دو کشور متحمل خسارت شده‌اند. هیچ ممنوعیتی از سوی سازمان ملل برای خرید فرآورده‌های نفتی از ایران توسط پاکستان وجود ندارد.

هیچ محدودیتی برای اعتراض مسالمت آمیز در ایران وجود ندارد، برخی از کشورها می‌خواستند در پوشش اعتراض، هرج و مرج در کشور ایجاد کرده و دستور کار خود را تحمیل کنند .

وی افزود: روابط فرهنگی، مذهبی و خونی بین ایران و پاکستان برقرار است. در سال‌های گذشته روابط دو کشور تقویت شده است. همچنین دیدارهایی بین مقامات ارشد دو کشور برگزار شده است. وزرای امور خارجه ایران و پاکستان در اجلاس اکو نیز دیدار کردند که در آن منافع مشترک به طور مفصل مورد بررسی قرار گرفت.

حسن درویش وند افزود: روابط اقتصادی پاکستان و ایران نیز بهبود یافته است و این امید وجود دارد که سطح مبادلات تجاری دو کشور به 5 میلیارد دلار خواهد رسید. در گذشته یک گذرگاه رسمی تجاری بین ایران و پاکستان در میرجاوه وجود داشت که پس از آن گذرگاه‌های  پیشین- مند و گبد-ریمدان ایجاد شد که باعث رونق تجارت شده است. همچنین تجارت غیررسمی‌بین دو کشور وجود دارد که باید رسمی‌شود.

وی افزود: فرصت‌های گسترده‌ای برای همکاری پاکستان و ایران در زمینه انرژی وجود دارد. قرارداد خط لوله گاز بین پاکستان و ایران منعقد شد که بر اساس آن ایران یک خط لوله 1171 کیلومتری را تا مرز خود تاسیس کرد اما این پروژه توسط پاکستان به تعویق افتاد که باعث خسارت به دو کشور شد. ایران در حال حاضر 104 مگاوات برق به پاکستان می‌دهد و طرح تامین 100 مگاوات دیگر به گوادر نیز به زودی تکمیل خواهد شد.

وی افزود: پاکستان برنج، کنجد، انبه و میوه به ایران صادر کرده است و از محصولات پاکستانی در بازار خود استقبال خواهیم کرد. وی در پاسخ به سوالی گفت: ایران می‌تواند فرآورده‌های نفتی به پاکستان صادر کند. هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. آمریکا، نه سازمان ملل متحد، تحریم‌های یکجانبه و غیر قانونی را علیه ایران اعمال کرده است.

آمریکا کشوری ظالم است که می خواهد سیاست‌های خود را به صورت غیرقانونی، غیراخلاقی بر کشورهای مختلف تحمیل کند، دولت‌ها را تغییر دهد، میلیون‌ها نفر را بکشد و تحریم‌های خود را به زور اعمال کند. تحریم های ایران نیز بر همین اساس اعمال شده است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته در ادامه گفت: پس از درگذشت شهروند ایرانی مهسا امینی، رئیس جمهور ایران نه تنها این حادثه را به خانواده وی تسلیت گفت بلکه دستور رسیدگی فوری برای این حادثه صادر کرد اما برخی از کشورها بر مبنای آن برای تحمیل جنگ ترکیبی علیه ایران تلاش کردند که آن را ما ناکام گذاشتیم.

به نوعی تبلیغات شد که شاید همه مردم ایران مخالف حکومت بودند اما واقعیت برعکس بود و فقط عده بسیار کمی دست به اغتشاش زدند. انقلاب اسلامی ایران در برابر خشونت، ظلم و ستم آمده است. در قوانین ما تظاهرات و اجتماعات مسالمت آمیز به عنوان یک حق برای شهروندان به رسمیت شناخته شده است اما هیچ کس اجازه نخواهد داشت که خشونت، درگیری و هرج و مرج ایجاد کند.

وی افزود: ایران نه با بمب اتمی‌به کشوری حمله کرده، نه دولت های قانونی  را در جایی تغییر داده و نه کشوری را اشغال کرده است. ما خواهان صلح در جهان هستیم اما اگر کسی بخواهد به زور موضع خود را بر ما مسلط کند، مردم ایران با پیروی از ارزش های خود با آن‌ها مبارزه خواهند کرد.

حسن درویشوند، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی افزود: ایران پیشنهادات و توصیه‌های مثبت زیادی در خصوص بنادر چابهار و گوادر و توسعه سیپک (CPEC) ارائه کرده است. ما می‌خواهیم گوادر و چابهار از طریق مسیرهای دریایی، جاده‌ای و راه‌آهن به هم متصل شوند که به نفع منطقه خواهد بود.

وی افزود: ایران به خاطر حمله به نیروهای امنیتی در پنجگور ابراز تأسف کرده است. برخی از عناصر و افرادی هستند که هر از چند گاهی تلاش می‌کنند در هر دو طرف مشکلات ایجاد کنند. مردم هر دو طرف از چنین عناصری رنج می‌برند. نیروهای امنیتی هر دو کشور برای سرکوبی این عناصر نیاز به افزایش همکاری دارند.

وی افزود: در حال حاضر تنها قطار باری بین کویته و زاهدان تردد می‌کند که سرعت آن بسیار کم و وضعیت خط آهن در این مسیر نیز وخیم است. ما تلاش داریم تا با بازسازی ریل ها قطارهای مسافری هم در هر دو طرف تردد کنند همچنین یک شرکت هواپیمایی ایران آمادگی دارد تا سفر هوایی بین کویته و زاهدان را امکان‌پذیر کند که  این موضوع نیاز به پاسخ دوستانی پاکستانی دارد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما